Festspielgarage Erl, Tirol
An elegant entree for the festival district

The festival parking garage is the main entrance of the Tyrolean Festival Erl. Not far from the famous Passionsspielhaus and the spectacular new Winter Festival Hall, the new parking garage with 550 parking spaces is built. The garage develops a unique character. Seen from the south it is very carefully embedded in the landscape, from the north, however, it is clearly visible. Here, the garage becomes a stage for the festival guests: When exiting the garage, visitors enter a gallery overlooking the Inn valley. Only gradually the festival houses come into view. A clean cut 150m long wall creates a clear separation between outer space and car parking area. Optimal orientation is guaranteed by an innovative, cheerful colour scheme.

Realised 2008 - 2013

Photos: David Schreyer, G√ľnter R Wett